Home Page

Žij život trochu jinak – zkus workcamp

Vyjet může každý, kdo chce skutečně pomáhat

Workcamp je jedinečná příležitost pro všechny, kteří chtějí část svého volného času věnovat veřejně prospěšnému projektu. Každý workcamp má svůj záměr a je na zájmu dobrovolníka, jaká práce nebo cíl projektu, je mu nejbližší. I když je nabídka workcampů pestrá, mají všechny několik společných znaků – jedná se o krátkodobé akce konající se dva až tři týdny, sejde se na nich pestrá mezinárodní skupina dobrovolníků z různých kultur, která po celou dobu na projektu společně pracuje.

Kromě toho, že dobrovolníci svou prací vytváří na místě workcampu významnou hodnotu, mají ideální možnost pro vzájemné učení se od sebe navzájem a seznámení se s místem pobytu. S jakým místem? Stačí si vybrat. Workcampy se konají po celém světě.

Vyberte si z nabídky workcampu

Načerpejte inspiraci a už jste skoro v cíli

Duha

Duha je občanské sdružení, které na principech zážitkové pedagogiky organizuje volnočasové aktivity. Je mimo jiné velmi úspěšné v projektech pro dětské domovy a rozvíjení dobrovolných aktivit.

Volunteers' Experiences

Nechejte si inspirovat od jiných, kteří workcampy již absolvovali. Co říkají dobrovolníci o workcampech? Kde se jim líbilo, co by vám doporučili, jaké zážitky můžete očekávat a co si nezapomenout?

Workcamps Database

Service Civil International Volunteering for Peace sdružuje organizace pořádající workcampy po celém světě včetně České republiky. Vyberte si z široké databáze podle svých preferencí.

Více o workcampech

Informace, které by se mohly hodit

Worcampy -- práce, zábava, poznávání a i trocha adrenalinu…

 

koukni sem

Práce, zábava, poznávání a i trocha adrenalinu...